Wachtdienst

Heb je een arts nodig wanneer het centrum gesloten is? 

Bel dan in de week naar 1733 of naar 02 / 251 36 78 en in het weekend of op feestdagen naar 1733.

Indien je ziek bent geworden in het weekend of na de openingsuren van het wijkgezondheidscentrum, kan de huisartsenwachtpost je verder helpen op het nummer 1733. De wacht is in de week vanaf 19u30 en in het weekend vanaf vrijdag 19u00 tot maandagochtend 08u00.

We raden je echter aan om enkel contact op te nemen wanneer het probleem je dringend lijkt. Zo niet, kan je op maandag in het wijkgezondheidscentrum terecht bij je vaste huisarts.  Via het nummer 1733 kan je terecht bij de huisartsenwachtpost van Vilvoorde.

 
Let op! De consultaties bij een dokter van wacht moet je zelf betalen.

Voor patiënten van het wijkgezondheidscentrum: U moet best eerst langskomen bij het centrum om een kaartje te komen ophalen. Dit kaartje dient als inschrijvingsbewijs in het centrum. Bij het tonen van dit kaartje op de wachtpost betaalt u enkel het remgeld. Geen kaartje = volledige consultatie betalen.  

U kan dan het ontvangen getuigschrift (het briefje voor het ziekenfonds) binnenbrengen in het centrum. Wij betalen je dan het vaste bedrag terug volgens de tarieven van het ziekenfonds.

 

Wachtdienst apotheken

De wachtdienst van de apotheken kan je bereiken op het nummer 0903 99 000 (1,50 euro/min) of kan je opzoeken via www.apotheek.be.