Wat doen wij?

WGC De Vaart is een groepspraktijk waar verschillende zorgverleners samen onder één dak werken. Net als alle andere wijkgezondheidscentra in Vlaanderen werken wij met het forfaitaire betalingssysteem. Een afspraak kan gemaakt worden via het onthaal na doorverwijzing.

Huisartsgeneeskunde

Onze vaste huisartsen zijn dr. Chater, dr. Al-Hafidh, dr. Lecleir, dr. Yanga Ligot . Consultaties vinden plaats in het wijkgezondheidscentrum. Uitzonderlijk kunnen er ook thuisbezoeken plaatsvinden, wanneer je bijvoorbeeld te ziek bent om je te verplaatsen. Er zijn raadplegingen van maandag tot vrijdag, zowel in de voor- als namiddag.

Vroedvrouw

We hebben ook een vroedvrouw in ons multidisciplinair team. Zij kan jou mee begeleiden en ondersteunen tijdens jouw zwangerschap in nauwe samenwerking met je gynaecoloog en huisarts. Ook tijdens de kraamperiode staat zij voor jou klaar tot één jaar na de bevalling.

Sociale dienstverlening

Heeft je gezondheid te lijden onder andere moeilijkheden? Zit je met vragen i.v.m. huisvesting, financies, relatie, werk of andere? Begrijp je de formulieren niet die je moet invullen in verband met je gezondheid of die van je gezinsleden? Vraag dan een afspraak met een verpleegkundige. Zij zal je hulpvraag bespreken en nagaan bij welke dienst je hiervoor terecht kan.

Gezondheidspromotie

Samen met het hele team trachten we in te zetten op gezondheidspromotie en ziektepreventie. Dit doen we door in dialoog te gaan met andere organisaties in de wijk, maar ook door de vinger aan de pols te houden wat betreft vragen en problemen die leven bij onze patiënten. Op basis van deze informatie proberen we projecten op te starten die patiënten ertoe kunnen aanmoedigen om de meest gezonde keuzes in hun leven te maken.

Voedingsadvies

In ons centrum kan je ook terecht bij onze diëtiste voor voedingsadvies. Zij helpt je bij:
Overgewicht
Ondergewicht
Diabetes
Hart- en vaatzieken (bv. cholesterol)
Voedselintoleranties en/of allergieën…

Verpleegkunde

Bij de verpleegkundigen kan je terecht voor bloedafnames, wondverzorging, een elektrocardiogram nemen, een zwangerschapstest, enzoverder. De huisarts verwijst je hiervoor door naar de verpleegkundige. Je hebt dus een doorverwijzing nodig om zelf een afspraak te kunnen maken. Consultaties vinden plaats in het wijkgezondheidscentrum. Uitzonderlijk kunnen er wel consultaties op locatie zijn. Heb je thuisverpleging nodig, bijvoorbeeld bij het herstellen van een operatie? Laat ons dit dan tijdig weten.

Kinesitherapie

Je kan onze kinesisten consulteren op doktersvoorschrift voor bewegingsproblemen ten gevolgen van (chronische)pijn, musculoskeletale klachten (gewrichten, spieren, sportletsels …) , neurologische problemen, ademhalingsproblemen, stress- & spanninggebonden klachten, voor postnatale kinesitherapie, voor postoperatieve revalidatie, voor cardiale revalidatie & reconditionering, voor valpreventie en voor houdingsadvies.

Consultaties vinden steeds plaats in het wijkgezondheidscentrum. Indien je toestand het echt niet toelaat je buitenshuis te verplaatsen (bv. Postoperatief), kan uitzonderlijk een huisbezoek plaatsvinden.

Een afspraak kan je MET JE VOORSCHRIFT van huisarts of specialist maken aan het onthaal. OPGEPAST: Consulteer in geen enkel geval zelf niet meteen een kinesist buiten het wijkgezondheidscentrum. Terugbetaling zal door de mutualiteit geweigerd worden. Elke situatie wordt individueel beoordeeld door ons kiné-team voor optimale behandeling. Indien nodig maken wij een schriftelijke doorverwijzing voor externe behandeling. Het onthaal zal je hierbij verder helpen.